Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε ένα εντυπωσιακό μονοθέσιο, το οποίο αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά, εφοδιάζεται όμως με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του τελευταίου SUV της. Ο λόγος για το νέο φουτουριστικό πρωτότυπο Nissan Ariya Single Seater Concept.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όμως δεν είναι μονοθέσιο της Formula E
Αντικρίζοντας το, κάποιος θα σκεφτόταν αυτόματα πως το συγκεκριμένο μονοθέσιο είναι έτοιμο να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Formula E, όμως η πραγματικότητα απέχει αρκετά. «Ντυμένο» με την σχεδιαστική φιλοσοφία της Nissan, διαθέτει στο εμπρός μέρος τη φωτεινή μάσκα «V», αεροδυναμικά καλύμματα σε εμπρός και πίσω τροχούς ενώ χρωματίζεται στο αναγνωρίσιμο (από το Ariya) μπρούτζινο χρώμα. Το σώμα του είναι από ίνες άνθρακα ενώ η τεχνολογία που το εξοπλίζει έρχεται κατευθείαν από το αγωνιστικό τμήμα, για ένα μονοθέσιο που θα έχει το δικαίωμα να οδηγηθεί νόμιμα και σε δημόσιο δρόμο.

Εντυπωσιακό σε όλα του
Η παρουσίαση του έγινε με κάθε επισημότητα στην εκδήλωση Nissan Futures, από τον αντιπρόεδρο της Nissan για τον σχεδιασμό Alfonso Albaisa και τον γενικό διευθυντή marketing Juan Manuel Hoyos. «Καθώς διαμορφώνουμε το μακροπρόθεσμο όραμά μας για το Nissan Ambition 2030, συνεχίσαμε να χτίζουμε πάνω στη διαχρονική γλώσσα σχεδιασμού του Ιαπωνικού Φουτουρισμού», πρόσθεσε ο επικεφαλής σχεδιασμού. «Τώρα αντλούμε έμπνευση από τις ιαπωνικές λέξεις shun, που σημαίνει να τρέχεις γρήγορα και αβίαστα, και sho, που σημαίνει να πετάς στα ύψη με δύναμη και χάρη. Το Ariya Single Seater Concept είναι η τέλεια έκφραση αυτής της νέας γλώσσας. Η αξιοποίηση του κινητήρα EV της Ariya σε ένα πακέτο εμπνευσμένο από τα μηχανοκίνητα αθλήματα επέτρεψε στην διεθνή ομάδα μας να συλλάβει αυτή τη νέα αίσθηση ταχύτητας, τεχνολογίας και καλλιτεχνίας».

Πιστεύετε πως θα έρθει η μέρα που θα συναντάμε στους δημόσιους δρόμους τόσο όμορφα και πρωτότυπα σύνολα; Ή είναι όλα θέμα marketing;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης