Λίγες μέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της δεύτερης γενιάς του Countryman, η MINI ανακοίνωσε ότι το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση plug-in hybrid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της γερμανό-βρετανικής φίρμας. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, ονομάζεται Countryman E και τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο 1.5 TwinPower Turbo και ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα.

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 40 χιλιόμετρα και με ταχύτητα έως 125 χλμ./ώρα. Η συστοιχία μπαταριών 7.7-kWh βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα, με τη φόρτιση να γίνεται και από απλή οικιακή πρίζα σε περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά, με την κατανάλωση καυσίμου σε μικτές συνθήκες να είναι στα 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, το Countryman E έχει διαφορετική ρύθμιση στην ανάρτηση και τροποποιήσεις στο πλαίσιο προς όφελος της κατανομής βάρους. Επίσης, φέρει την ειδική υποδοχή φόρτισης στο πλαϊνό φτερό και ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων.

Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα MINI


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης