Μετά τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Kuga, η «μπλε οβάλ» φίρμα ανακοίνωσε τα πρώτα στοιχεία του ολοκαίνουργιου compact crossover, το οποίο αναμένεται στην αγορά μέσα στη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Puma και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ford Europe, Stuart Rowley, θα εντυπωσιάσει τους υποψήφιους αγοραστές και ειδικά τους νεότερους σε ηλικία, χάρη στο ακαταμάχητο στυλ, τις καινοτόμες τεχνολογίες και την απολαυστική οδική συμπεριφορά του.

Από την εικόνα του δόθηκε στη δημοσιότητα, διακρίνουμε τους χαρακτηριστικούς εμπρός προβολείς που εδράζονται στα άνω άκρα των φτερών, τις συμπαγείς αναλογίες του αμαξώματος, τις μεγάλες ζάντες και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η καμπίνα είναι εξαιρετικά ευρύχωρη και το πορτμπαγκάζ το μεγαλύτερο που μπορεί να συναντήσει κανείς στην κατηγορία, με χωρητικότητα 456 λίτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα τροφοδοτείται από ένα κινητήριο σύνολο ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48 volt, συνδυάζοντας τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost με μία μίζα/γεννήτρια (BISG), προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις και άμεση απόκριση στις χαμηλές στροφές.

Η εμπορική πορεία του Puma στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει στο τέλος της χρονιάς. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Ford, στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης