Πρεμιέρα στην έκθεση της Σαγκάης, που άνοιξε σήμερα της πύλες της, έκανε το πρωτότυπο C Coupe GTE το οποίο αποτελεί τον προπομπό του επόμενου CC, που αναμένεται να δούμε το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιασμός του μεγάλου τετράθυρου coupe είναι εντυπωσιακός, με το μήκος να ξεπερνά τα πέντε μέτρα, το πλάτος να είναι στα 1,93 μέτρα και το μεταξόνιο στα 3,01μ. Ιδιαίτερα ελκυστικό είναι το design και στο εσωτερικό, με τη διάταξη των θέσεων να είναι 2+2.

Στον πίνακα οργάνων έχει τοποθετηθεί μια τεράστια οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ στην κεντρική κονσόλα μια μικρότερη 11,1 ιντσών, προβάλλοντας σε ψηφιακή μορφή όλες τις πληροφορίες. Στο τούνελ ανάμεσα στους πίσω επιβάτες υπάρχει μια ακόμα οθόνη, όπως και στις πλάτες των καθισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση φροντίζει ένα plug-in υβριδική σύστημα, συνολικής απόδοσης 245 ίππων και 500 Nm ροπής. Αποτελείται από τον γνωστό 2.0 TSI βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που είναι ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, με τη μέση κατανάλωση να είναι μόλις 2,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 55 γρ./χλμ. Η συνολική αυτονομία ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα, με τα 0-100 να έρχονται σε 8,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 232 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης