Ένα φουτουριστικό όχημα που μπορεί να κινηθεί μόνο του μέσα στα αστικά κέντρα, προσφέροντας άνετες, ασφαλείς και ευχάριστες μετακινήσεις σε όλους, παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης, η γαλλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο EZ-GO είναι σχεδιασμένο για κίνηση στην πόλη. Ικανό να εξυπηρετήσει παρέες φίλων, μητέρες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, ακόμη και άτομα με κινητικά προβλήματα, μπορεί να μεταφέρει οποιονδήποτε στον προορισμό του. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης, είναι να το καλέσει μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο ρομπο-ταξί που κινείται αυτόνομα, έχοντας μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να είναι ιδιαίτερα πρακτικό και αποδοτικό. Αντικατοπτρίζει απόλυτα τη φιλοσοφία «Easy Life» της Renault, διαθέτοντας μεγάλες πόρτες και ράμπα για την είσοδο των επιβατών, άνετες θέσεις σε σχήμα U και γυάλινες επιφάνειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μηδενικούς ρύπους, κορυφαία ασφάλεια για τους επιβάτες και τους πεζούς και ελευθερία πρόσβασης για όλους, συνδυάζεται αρμονικά με το αστικό τοπίο προσφέροντας ένα πιο ήρεμο και καθαρό περιβάλλον.

Το EZ-GO είναι ένα concept που δείχνει ξεκάθαρα το όραμα για ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Με βάση το πρόγραμμα του «Drive The Future 2017-2022», η Renault σκοπεύει μέχρι το 2022 να παρουσιάσει και να λειτουργεί υπηρεσίες ρομπο-ταξί, εγκαινιάζοντας ένα νέο τομέα στις δραστηριότητες της.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης