To πρώτο όχημα που ενσωματώνει την επαναστατική σχεδιαστική φιλοσοφία «Timeless Japanese Futurism», παρουσιάζει η ιαπωνική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το IMk concept χαρακτηρίζεται από τη Nissan ως το απόλυτο μέσο για τις αστικές μετακινήσεις. Διαθέτει συμπαγείς διαστάσεις, με το μήκος του αμαξώματος να φθάνει τα 3.434 χλστ., το πλάτος τα 1.512 χλστ. και το ύψος τα 1.644 χλστ.

Ο έξυπνος σχεδιασμός του, με τους μικρούς προβόλους και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ευνοούν την ευελιξία μέσα στην πόλη, ενώ το χρώμα του χαλκού, η φωτιζόμενη μάσκα οι ασημένιες λεπτομέρειες αναδεικνύουν τον premium χαρακτήρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν έως τέσσερις επιβάτες, με τα καθίσματα να είναι ενιαία. Το περιβάλλον είναι λιτό και σύγχρονο. Στο ταμπλό έχει τοποθετηθεί μία οθόνη νέας γενιάς χωρίς πλαίσιο που προβάλλει πληροφορίες ολογραφικά, με τις γκρι επενδύσεις, τα ξύλινα διακοσμητικά, την πανοραμική οροφή και τον εσωτερικό φωτισμό να προσδίδουν μία ευχάριστη αίσθηση.

Οι παραδοσιακοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, οι επιβάτες είναι πάντοτε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο χάρη στο δίκτυο WiFi του οχήματος, με τον ProPILOT 2.0 να αναλαμβάνει αυτόνομα την κίνηση του ΙΜk.

Για την κίνηση φροντίζει ένα προηγμένο ηλεκτρικό σύνολο, που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία και υποστηρίζει το σύστημα Nissan Energy Share για σύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης