Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στα τέλη του έτους αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το νέο hot supermini της Toyota, ένα από τα πιο ισχυρά, ικανά και γρήγορα μικρά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουριο Yaris GR, που περιγράφεται ως «αγωνιστικό δρόμου», θυμίζει όχημα του WRC με προδιαγραφές που εντυπωσιάζουν.

Για την κατασκευή του, οι Ιάπωνες έφτιαξαν μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Motomachi. Εκεί θα συναρμολογούνται αποκλειστικά τα μοντέλα της σειράς GR, αρχής γενομένης από το κορυφαίο Yaris της ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παραγωγή του οχήματος έχει αναλάβει μία ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών. Χρησιμοποιούν μεθόδους  όπου η τελειότητα και η ακρίβεια είναι το ζητούμενο. Τα επίπεδα που επιτυγχάνονται κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης συναντώνται σε ελάχιστα εργοστάσια στον κόσμο.

Θυμίζουμε ότι το Yaris GR τροφοδοτείται από έναν 1.6 turbo κινητήρα αγωνιστικών προδιαγραφών. Το μοτέρ αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι εκπληκτικές για τα δεδομένα της κατηγορίας. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα.

Η κίνηση περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης GR-Four. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προφίλ οδήγησης. Σε κανονική λειτουργία η κατανομή είναι 60/40, στη Sport η ρύθμιση είναι στο 30/70 και στο Track 50/50.

Επίσης προαιρετικά υπάρχει και το πακέτο «Circuit Pack» με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen τόσο στον εμπρός άξονα όσο και στον πίσω, για βέλτιστη οδηγική τέρψη με κατανομή από 100/0 (προσθιοκίνητο) έως 0/100 (πλήρως πισωκίνητο).

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης