Ευφυές σύστημα AWD για υποδειγματική ευστάθεια και εξαιρετική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες και torque vectoring με άριστη κατανομή ροπής στους πίσω τροχούς. Το Insignia Country Tourer είναι το ιδανικό station για ταξίδια και κίνηση ακόμη και στο βαθύ χιόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 25 χλστ., τις προστατευτικές ποδιές και τα προηγμένα συστήματα, το μοντέλο της Opel υπόσχεται άφθονες απολαυστικές στιγμές και ασφαλείς off road μετακινήσεις.

Το νέο σύστημα με Twinster τετρακίνηση (all-wheel drive) και έλεγχο κατανομής ροπής μεταξύ των αξόνων «torque vectoring» χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο από τον Andreas Holl, διευθυντή του τμήματος εξέλιξης 4Χ4 της Opel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα μπορεί να εφαρμόζει ροπή σε έναν ή και στους δύο πίσω τροχούς ατομικά σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Επιπλέον, η κατανομή ροπής ελέγχεται ανεξάρτητα από την ολίσθηση και την ταχύτητα περιστροφής του τροχού. Επίσης, η διάταξη είναι πιο συμπαγής. Καθώς υπάρχουν δύο συμπλέκτες πριν από τα ημιαξόνια, το πίσω διαφορικό καταργείται, εξοικονομώντας χώρο και βάρος.

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο Insignia Country Tourer να είναι πιο ευέλικτο και ακριβές στις στροφές. Προσφέρει εξαιρετικό κατευθυντικό έλεγχο για μέγιστη ευστάθεια και υποδειγματική πρόσφυση ακόμα και στον πάγο.

Τέλος, το πλαίσιο FlexRide αποτελεί τη βάση για βέλτιστη συμπεριφορά, αφού προσαρμόζει τα αμορτισέρ, την απόκριση του γκαζιού και τα σημεία αλλαγών σχέσεων, ανάλογα με τη λειτουργία που έχει επιλέξει ο οδηγός (tour και sport modes).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης