Είναι το πιο πολυτελές SUV στον κόσμο, ένα από τα καλύτερα και πιο ακριβά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, κυρίως σε πάμπλουτους κυρίους από τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία και την Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανέσεις που προσφέρει η Rolls-Royce Cullinan είναι βασιλικές. Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις απαιτήσεις των ιδιόρρυθμων και εκλεκτών πελατών της βρετανικής φίρμας, ικανοποιώντας την υπερφίαλη ματαιοδοξία τους.

Από τον εξοπλισμό δεν λείπει το παραμικρό. Κάθε κομμάτι μέσα στο σαλόνι είναι κατασκευασμένο στο χέρι με ακρίβεια. Εκτός από όμως από απίστευτα premium, η Cullinan είναι και απολαυστική στον δρόμο. Παρ΄ ότι πατά σε τροχούς διαμέτρου 22 ιντσών, η RR υποστηρίζει ότι μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση τόσο στην άσφαλτο όσο και στα βουνά, χάρη στο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, τις ρυθμιζόμενες αεραναρτήσεις και την πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να το αποδείξει, πήγε μέχρι την έρημο του Ντουμπάι. Το βρετανικό SUV δείχνει ότι δεν προβληματίζεται καθόλου στους αμμόλοφους, με τον V12 6,75 λίτρων κινητήρα twin turbo απόδοσης 600 ίππων και 900 Nm ροπής να δίνει τον ρυθμό.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης