Η BMW αποκάλυψε τη νέα Μ8 Gran Coupe, ένα πολυτελές, πανίσχυρο, προηγμένο τεχνολογικά και απίστευτα γρήγορο οικογενειακό σπορ τετράθυρο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και οι αντίστοιχες προτάσεις της σειράς Μ, έτσι και αυτή, τροφοδοτείται από τον V8 Twin Power Turbo κινητήρα 4,4 λίτρων. Στη βασική έκδοση αποδίδει 600 ίππους και στην Competition 625 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει και στις δύο περιπτώσεις τα 750 Nm.  

Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,2 και 3,3 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και την τελική ταχύτητα χωρίς τον ηλεκτρονικό περιοριστή να αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

Ο ήχος του μοτέρ συναρπάζει σε κάθε βύθισμα του γκαζιού, χάρη στο σπορ σύστημα εξαγωγής με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα κλαπέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων M Steptronic, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών λειτουργιών για το σύστημα τετρακίνησης M xDrive (4WD, 4WD Sport και 2WD).

Το αυτοκίνητο πατάει σε ελαστικά διαστάσεων 275/35 μπροστά και 285/35 πίσω με ζάντες 20 ιντσών, εξοπλίζεται με Μ ενεργό διαφορικό, δίσκους 395 χλστ. εμπρός με εξαπίστονες δαγκάνες και 380 χλστ. πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα ή προαιρετικά με τα M Carbon φρένα.

Φυσικά, δεν λείπει το πλαίσιο προδιαγραφών M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, σύστημα διεύθυνσης M Servotronic και DSC (Dynamic Stability Control) με M Dynamic Mode.

Τα φώτα BMW Laserlight, τα σπορ καθίσματα M, το Head-Up Display, το Live Cockpit Professional με σύστημα πλοήγησης και οθόνη 10,25 ιντσών, το Intelligent Personal Assistant, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, το Driving Assistant και το Parking Assistant, περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό.

Τα καθίσματα προσφέρουν τέλεια στήριξη και άνεση στους τέσσερις επιβάτες, ο χώρος πίσω είναι άφθονος και η πρόσβαση ιδιαίτερα εύκολη, όπως υποστηρίζει η βαυαρική φίρμα.

Η ποιότητα κατασκευής δεν επιδέχεται κριτικής, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι ανώτερης ποιότητας και τη συναρμογή εξαιρετική.

Η M8 Gran Coupe θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση του Λος Άντζελες τον επόμενο μήνα, με το λανσάρισμα στην αγορά να προγραμματίζεται για τον Απρίλιο του 2020.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης