Η νέα γενιά της Flying Spur χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα Grand Tourer που κυκλοφορούν στους δρόμους, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μοναδικά επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση Blackline ωστόσο, που παρουσίασε πρόσφατα η βρετανική φίρμα, ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. Το αυτοκίνητο έχει εξατομικευτεί πλήρως, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό ό,τι πιο εξεζητημένο και ιδιαίτερο.

Πατάει σε ζάντες 21 ιντσών και προαιρετικά σε 22άρες με την υπογραφή της Mulliner, με το μαύρο χρώμα στο αμάξωμα να κυριαρχεί. Σε σκούρα απόχρωση είναι το σήμα στο καπό, η οροφή, οι απολήξεις της εξάτμισης, οι λαβές των θυρών, η γρίλια στη μάσκα, τα πτερύγια στο κάτω τμήμα των πορτών, τα πλαίσια των παραθύρων και τμήμα των προφυλακτήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχεδίαση και κατασκευή της Flying Spur Blackline έγινε στις εγκαταστάσεις της Bentley στο Crewe της Βρετανίας από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνίτες. Οι δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, οι ραφές και τα ξύλινα διακοσμητικά έχουν γίνει χειροποίητα.

Το σαλόνι του Grand Tourer είναι εκπληκτικά κομψό και φινετσάτο. Στο ταμπλό δεσπόζει η περιστρεφόμενη οθόνη 12,3 ιντσών «Bentley Rotating Display» με τις τρεις προσαρμόσιμες ψηφιακές ενότητες, ενώ στα πίσω καθίσματα διατίθενται έξτρα οι οθόνες τύπου tablet για την ψυχαγωγία και ενημέρωση των επιβατών.

Για την κίνηση του πολυτελούς οχήματος φροντίζει ο πανίσχυρος W12 6.0 twin turbo κινητήρας απόδοσης 635 ίππων και 900 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται στον εκπληκτικό χρόνο των 3,8 δευτερολέπτων και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα.

Τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, καθώς και τα συστήματα Electronic All-Wheel Steering, Active All-Wheel Drive και Bentley Dynamic Ride, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον εξοπλισμό.

Όσο για την τιμή, στην αγορά της Βρετανίας ξεκινά λίγο κάτω από τις 190.000 λίρες. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για τις αρχές του 2020.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης