Του Λουκά Παπαλάμπρου

Πανάλαφρο, πανίσχυρο, ταχύτατο και ευέλικτο. Το νέο δημιούργημα της McLaren θέτει νέους κανόνες στην κατηγορία των Grand Tourer, προσφέροντας μία ανεπανάληπτη εμπειρία σε οδηγό και συνοδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστές και μηχανικοί στο Woking κατασκεύασαν ένα πραγματικά υπέροχο τετράτροχο, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά τις υψηλές επιδόσεις ενός supercar με την άνεση και την ποιότητα κύλισης ενός tourer. Η βρετανική μάρκα υποστηρίζει ότι το GT μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις με απίστευτη ευκολία, χωρίς να υπολείπεται σε επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο έχει βάρος μόλις 1.530 κιλά, βασίζεται στην αρχιτεκτονική carbon Monocoque MonoCell IΙ, με το μήκος του αμαξώματος να είναι στα 4.683 χλστ., το πλάτος 2.045 χλστ., το ύψος μόλις 1.213 χλστ. και το μεταξόνιο 2.675 χλστ.

Στο σαλόνι μπορούν να φιλοξενηθούν με περίσσια άνεση δύο μεγαλόσωμοι επιβάτες. Τα καθίσματα είναι πλήρως ηλεκτρικά, θερμαινόμενα και ψυχόμενα.

Η οθόνη αφής 12,3 ιντσών ενσωματώνει πληθώρα εφαρμογών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με τον εξοπλισμό να είναι υπερπλήρης, περιλαμβάνοντας από ηλεκτροχρωμική οροφή έως ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins.

Το εντυπωσιακό με το εσωτερικό της GT είναι πως έχει διαθέσιμο χώρο 570 λίτρων για τις αποσκευές και μπορεί να μεταφέρει ακόμη και δύο ζευγάρια πέδιλα του σκι, μήκους 1,85 μ.

Πατά πάνω σε ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21΄΄ πίσω, με ελαστικά Pirelli P Zero 225/35 και 295/30 αντίστοιχα. Φέρει ενεργή ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ενώ για την κίνηση φροντίζει ο V8 4.0 twin turbo κινητήρας απόδοσης 620 ίππων και 630 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, Track). Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,2 δευτερόλεπτα και τα 200 σε 9΄΄. Όσο για τη βελόνα του κοντέρ, τερματίζει στα 326 χλμ./ώρα.

Για όσους ενδιαφέρονται, οι παραγγελίες έχουν ανοίξει ήδη, με την τιμή εκκίνησης στην Αγγλία να ορίζεται στις 163.000 λίρες. Όσο για τις παραδόσεις, έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του έτους.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης