Το νέο Grand Tourer της ιταλικής φίρμας παρουσιάστηκε στη Ρώμη, την πόλη από την οποία έχει πάρει το όνομά του. Πρόκειται για ένα εξαιρετικής αισθητικής και υψηλής απόδοσης μοντέλο που εκφράζει την έννοια «dolce vita».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ferrari Roma τροφοδοτείται από τον V8 3.9 twin turbo κινητήρα απόδοσης 620 ίππων και 760 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα, τα 200 έρχονται σε 9,3΄΄ και η βελόνα του κοντέρ σταματά στα 320 χλμ./ώρα.

Όπως κάθε ιταλίδα καλλονή, έτσι και αυτή, φέρει ένα ιδιαίτερο κλειδί. Στη μία πλευρά είναι χαραγμένο το σήμα το σήμα του cavallino rampante με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας και στην άλλη αναγράφεται το όνομα του μοντέλου, με την επιφάνεια να καλύπτεται από δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να ανοίξουν και να κλείσουν οι πόρτες της Roma πιέζεις το μπουτόν στην χειρολαβή. Το κλειδί δεν περιλαμβάνει την παραδοσιακή υποδοχή, αφού ο κινητήρας ενεργοποιείται με την περιστροφή του διακόπτη πάνω στο τιμόνι.

Διαβάστε επίσης: H νέα Ferrari έρχεται από τη Ρώμη

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης