Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Λίγες ημέρες μετά την επανεκκίνηση των διαδικασιών παραγωγής στο εργοστάσιο της Μπολόνια, η ιταλική φίρμα παρουσίασε την πισωκίνητη έκδοση της Huracan Evo Spyder.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την τέταρτη έκδοση του εντυπωσιακού supercar – προηγήθηκαν η πισωκίνητη Huracan Evo RWD και οι τετρακίνητες Huracan Evo AWD και Huracan Evo Spyder AWD.

Το νεότερο μέλος της ονομάζεται Huracan Evo RWD Spyder και σε σχέση με την τετρακίνητη εκδοχή φέρει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και εισαγωγές αέρα, καθώς και βελτιωμένο διαχύτη. Πατάει σε ζάντες 19 ιντσών και προαιρετικά σε 20΄΄, φοράει carbon κεραμικά φρένα και όλα τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υφασμάτινη οροφή χρειάζεται μόλις 17 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει, ακόμα κι αν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα. Παρά τον έξτρα μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε, το βάρος του αμαξώματος αυξήθηκε κατά 80 μόλις κιλά σε σχέση με την coupe έκδοση (σύνολο 1.509 χωρίς υγρά) χάρη στη χρήση εξωτικών υλικών.

Αυτό σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται οι επιδόσεις και η οδική συμπεριφορά. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 9,6΄΄ και η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 324 χλμ./ώρα. Αν και δεν έχει σημασία, η μέση κατανάλωση καυσίμου χωρίς πίεση ανέρχεται στα 14 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 είναι στα 335 γρ./χλμ.

Ο ήχος του V10 5,2 λίτρων κινητήρα των 610 ίππων και 560 Nm ροπής, ο ήχος της Ιταλίδας καλλονής σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο πεντάλ του γκαζιού είναι εθιστικός. Το μοτέρ βρυχάται από οργή και τα πίσω ελαστικά διαστάσεων 305/35/R19 ή R20 επιχειρούν να βρουν πρόσφυση στην άσφαλτο για να συγκρατήσουν τη δύναμή του.

Το μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το σύστημα «Performance Traction Control System (P-TCS)» και το Anima με τα τρία προγράμματα λειτουργίας (Strada, Sport, Corsa).

Όσο για κόστος αγοράς της Huracan Evo Spyder RWD, στην Ιταλία ξεκινά από 175.838 ευρώ, στη Μεγάλη Βρετανία από 151.100 λίρες και στις ΗΠΑ από 229.428 δολάρια. Οι τιμές είναι χωρίς τους φόρους.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης