Δυναμική εμφάνιση, σπορ χαρακτηριστικά, τεχνολογίες που φέρουν τη σφραγίδα της Ford Performance, κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και καθίσματα της Recaro. Το νέο Focus ST είναι το απόλυτο αυτοκίνητο για όσους θέλουν ένα ισχυρό και συνάμα πρακτικό hot hatch. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο προσφέρεται με τον 2.3 Ecoboost κινητήρα απόδοσης 280 ίππων και 420 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 7άρι με paddles στο τιμόνι, με τα 0-100 να έρχονται σε περίπου 6 δευτερόλεπτα. Επίσης, υπάρχει και ο 2.0 EcoBlue των 190 ίππων και 400 Nm ροπής, ο ισχυρότερος diesel που έχει τοποθετηθεί στο Focus.

Ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου είναι ξεκάθαρα σπορ, με τους μηχανικούς της Ford Performance να το έχουν εξοπλίσει με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων ( SLA), σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της απόσβεσης (CCD), ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό eLSD, Torque Vectoring Control και πολλά ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προφίλ (Slippery/Wet, Normal και Sport) μέσω του Drive Mode, προσαρμόζοντας την απόκριση του γκαζιού, το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της ευστάθειας, τον ήχο της εξάτμισης και τις αλλαγές των σχέσεων. Οι εκδόσεις που εξοπλίζονται με το πακέτο Performance Pack ενσωματώνουν και Launch Control για γρήγορες εκκινήσεις από στάση. 

Το νέο Focus ST πατά σε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S και φοράει δίσκους διαστάσεων 330 χλστ. εμπρός και 302 χλστ. πίσω με διπίστονες δαγκάνες, εξασφαλίζοντας κορυφαία αποτελεσματικότητα και αντοχή κατά το φρενάρισμα. 

Το λανσάρισμα του μοντέλου στην Ευρώπη θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ επτά χρωμάτων για το αμάξωμα (Ford Performance Blue, Orange Fury, Frozen White, Magnetic grey, Race Red, Ruby Red και Shadow Black), καθώς και δύο σχεδίων ζαντών (Dark Sparkle και Magnetite) 18 ή 19 ιντσών.

Η ίδια σπορ φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με το τριάκτινο τιμόνι, τα καθίσματα της Recaro, την αλουμινένια λαβή του μοχλού ταχυτήτων, το λογότυπο ST και τους ψηφιακούς δείκτες για την πίεση υπερπλήρωσης, την πίεση λαδιού και τη θερμοκρασία, οι οποίοι πλέον απεικονίζονται στην έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών, να κάνουν τη διαφορά.

Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα SYNC 3 με την οθόνη αφής 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, συμβατή με Apple Car Play και Android Auto, το WiFi hot spot και τις απεριόριστες λειτουργίες και εφαρμογές για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης