Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου hatchback της ισπανικής φίρμας είναι διαθέσιμη προς παραγγελία και στη χώρα μας, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Leon είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο της Seat και το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο όχημα της μάρκας. Εξοπλίζεται με μια πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης (TSI), diesel (TDI) και φυσικού αερίου, καθώς και με mild hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid) σύνολα.

Δυναμικό, με σπορτίβ αναλογίες, ευρύχωρο εσωτερικό, βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής και ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά, το compact hatch των Ισπανών τοποθετείται απευθείας στην κορυφή της κατηγορίας όσον αφορά στις προδιαγραφές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις. Φέρει coast to coast φωτισμό LED στο πίσω μέρος, δυναμικά φώτα προειδοποίησης, full LED προβολείς και welcome lights.

Προσφέρει συνδεσιμότητα με FullLink-Android Auto, ασύρματη πρόσβαση στο CarPlay της Apple και online πλοήγηση, πληθώρα εφαρμογών και υπηρεσιών. Επίσης ενσωματώνει ορισμένα από τα κορυφαία συστήματα υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένων των «predictive adaptive cruise control», «emergency assist» και «travel assist». Φυσικά, δεν λείπει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών και η οθόνη αφής 8,25΄΄ ή 10 ιντσών με γραφικά 3D. 

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων εξοπλιστικών πακέτων (Business, Style, Xcellence και FR).

Στους κινητήρες βενζίνης υπάρχει ο 1.0 TSI με τους 110 ίππους και ο 1.5 TSI απόδοσης 130 και 150 ίππων. Αργότερα θα δούμε και τον δίλιτρο των 190 ίππων. Στους diesel όλες οι εκδόσεις είναι χωρητικότητας 2.0 λίτρων με απόδοση 115 και 150 ίππων. Διαθέτουν εξελιγμένο σύστημα επεξεργασίας καυσίμων SCR και TwinDosing με διπλή έγχυση AdBlue, που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές NOx.

Για πρώτη φορά, το Leon περιλαμβάνει εκδόσεις τεχνολογίας 48V mild hybrid τεχνολογία (eTSI) και plug-in hybrid. Η τελευταία συνδυάζει τον 1.4 TSI κινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας 204 ίππους και έχοντας αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 60 χιλιόμετρα.

Από τις αρχές του 2021, το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση φυσικού αερίου 1.5 TGI.

Οι τιμές ξεκινούν 18.190 ευρώ για το πεντάθυρο Leon 1.0 TSI και από 22.890 ευρώ για το επίσης πεντάθυρο Leon 2.0 TDI. Το κόστος για τις SportTourer εκδόσεις ξεκινά από 22.190 ευρώ.

 

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του νέου Leon

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης