Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής του Affalterbach, εκεί όπου οι εξειδικευμένοι μηχανικοί κατασκευάζουν στο χέρι τους κινητήρες των αυτοκινήτων της Mercedes – AMG, έλαβε τον τίτλο «Factory of the Year».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το κορυφαίο της εφετινής χρονιάς, με τη γερμανική εταιρεία να προσφέρει στους εργαζομένους τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, σε ένα λιτό, ευάερο, καλά οργανωμένο και καθαρό περιβάλλον.

Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές «Industry 4.0» σε όλες τις διαδικασίες υποστήριξης, με τη γραμμή παραγωγής κινητήρων να πραγματοποιείται χειροποίητα σύμφωνα με τη φιλοσοφία «One Man, One Engine», δηλαδή «Ένας Άντρας, Μία Μηχανή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων, έχοντας την υποστήριξη των πιο έξυπνων ψηφιακών τεχνολογιών, γεγονός που εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα του προϊόντος.

Ο βασικός κινητήρας που συναρμολογείται στο Affalterbach είναι ο δίλιτρος Μ139μ χωρητικότητας 1.991 κ.εκ. Πρόκειται για το ισχυρότερο τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο παγκοσμίως, απόδοσης 421 ίππων και 500 Nm ροπής (211 ίππους ανά λίτρο). Το μοτέρ κατασκευάζεται από αλουμίνιο, σφυρήλατο ατσάλι και άλλα προηγμένα υλικά, όπως το NANOSLIDE, το οποίο χρησιμοποιείται και στη Formula 1, με το βάρος του να περιορίζεται στα 160,5 κιλά.

Χάρη στην ψηφιοποίηση, όλες οι διαδικασίες καταγράφονται αυτόματα σε ψηφιακή μορφή, με κάθε εργαζόμενο να έχει στο πλάι ένα αυτοκινούμενο αυτόνομο καροτσάκι που περιέχει όλα τα εργαλεία και τα εξαρτήματα που χρειάζεται.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης