Του Λουκά Παπαλάμπρου

Δεν ανήκει σε κάποια από τις φημισμένες βρετανικές φίρμες, αλλά στην ιαπωνική Nissan. Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη και παράγεται στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Nissan Qashqai δεν είναι απλά ο ηγέτης των crossover, αλλά το κορυφαίο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στη Μεγάλη Βρετανία. Το best-seller όχημα ελευθέρου χρόνου έλαβε τον τίτλο «Best British Built Car» στα βραβεία News Motor UK 2018, με την κριτική επιτροπή να αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του μοντέλου στην επιτυχία της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία 11 χρόνια.

Από το 2007, οπότε ξεκίνησε η κατασκευή του στο Σάντερλαντ έχουν παραχθεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια μονάδες. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου, που λανσαρίστηκε το 2014, έσπασε το ρεκόρ παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο σε μόλις 21 μήνες.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο παράσημο του Qashqai είναι ο χαρακτηρισμός «κόσμημα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας» που του απέδωσαν οι ειδικοί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, τις επόμενες εβδομάδες, το δημοφιλές crossover  θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα με τον καινούργιο 1.3 TCe βενζίνης. Το μοτέρ αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Mercedes και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η πρώτη αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ η ισχυρότερη 163 ίππους και 260 Nm ροπής και φέρει προαιρετικά το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στο τέλος του έτους θα λανσαριστεί στη χώρα μας η αναβαθμισμένη εκδοχή του diesel 1.5 dCi. Το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει πλέον 115 ίππους και 260 Nm ροπής, διαθέτει λειτουργία overboost και προσφέρει καλύτερες επιδόσεις. Φυσικά, αμφότεροι οι κινητήρες καλύπτουν πλήρως τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 6d και το πρωτόκολλο WLTP.

To Qashqai σε πρώτο πλάνο

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης