Το Provo concept, ένα σπορ μικρό αυτοκίνητο σε πρωτότυπη μορφή, κοσμεί το περίπτερο της Kia στην έκθεση της Γενεύης, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων. Το φουτουριστικό μοντέλο είναι υβριδικό και διαθέτει «έξυπνες» λύσεις στο εσωτερικό.

Η σχεδίαση του Provo είναι ιδιαίτερα μοντέρνα και σύγχρονη, θυμίζοντας περισσότερο coupe. Στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζουν τα ανθρακονήματα και τα φώτα LED, με την διαφορετικού χρώματος οροφή και το διαχύτη στο μυώδες πίσω τμήμα, να αναδεικνύουν το σπορτίφ χαρακτήρα τους. Το εσωτερικό ακολουθεί την ίδια σύγχρονη σχεδίαση, με το ταμπλό να είναι ενιαίο και να μην επεκτείνεται ως το δάπεδο. Τα όργανα είναι όλα ψηφιακά, με τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων να αναδιπλώνονται και να περιστρέφονται προς το κέντρο, κάνοντας πιο εύκολη την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εμπρός τμήμα είναι τοποθετημένα 850 μικρά φώτα LED

Για την κίνηση, υπεύθυνο είναι ένα υβριδικό σύστημα, συνδυάζοντας ένα βενζινοκινητήρα 1,6 turbo 201 ίππων και ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 45 ίππων, με την ισχύ να μεταφέρεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου DCT επτά σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέρμα καπιτονέ στα καθίσματα

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης