Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρεμιέρα της Plug-In Hybrid έκδοσης του Range Rover Sport, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Jaguar Land Rover, Ralf Speth.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Λος Άντζελες, τον Νοέμβριο, με το λανσάρισμα στην αγορά να ακολουθεί αμέσως μετά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το υβριδικό Range Rover Sport έχει την κωδική ονομασία P400e, με τη θύρα φόρτισης να βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της μάσκας.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν δίλιτρο turbo βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνολικά 404 ίππους και 640 Nm ροπής. Φέρει μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13.1 kWh, οι οποίες φορτίζουν σε 7 ώρες και 30 λεπτά μέσω οικιακού ρεύματος ή σε 2 ώρες και 45 λεπτά με wall box.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 51 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 2,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 64 γρ./χλμ.  

Αναλυτικές πληροφορίες για την plug-in hybrid έκδοση του κορυφαίου βρετανικού SUV, θα δοθούν το επόμενο διάστημα. Όσο για την τιμή, στην τοπική αγορά ορίστηκε στα 79.872 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης