Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η ναυαρχίδα της γκάμας της Volkswagen είναι έτοιμη για το παγκόσμιο ντεμπούτο. Το Touareg V8 TDI θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, την επόμενη εβδομάδα, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά τον Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον V8 4.0 TDI κινητήρα κάτω από το καπό, το μοντέλο της VW συγκαταλέγεται στα ισχυρότερα και ταχύτερα πετρελαιοκίνητα SUV παγκοσμίως. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, αποδίδοντας 421 ίππους και 900 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, θυμίζοντας καθαρόαιμο sportcar. Για να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Φυσικά, όπως όλες οι εκδόσεις του Touareg, έτσι και αυτή συμμορφώνεται πλήρως με το αυστηρότερο πρότυπο Euro 6d-TEMP.

Ο εξοπλισμός του είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων «Innovision Cockpit» 12 ιντσών, το σύστημα infotainment Discover Premium με οθόνη 15΄΄ και πλειάδα τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού, όπως το «Night Vision», που αναγνωρίζει ανθρώπους ή ζώα στο σκοτάδι, το σύστημα υποβοήθησης ελέγχου εμπρός διασταυρούμενης κυκλοφορίας «Intersection Assist», προβολείς IQ.Light – LED matrix, οθόνη Head-up Display στο παρμπρίζ και πολλά ακόμη.

Θυμίζουμε ότι το νέο Touareg είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, με τις τιμές να ξεκινούν από 77.700 ευρώ με τον V6 πετρελαιοκινητήρα.

Δείτε εδώ τα χαρακτηριστικά του Touareg
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης