Μετά τo τρίθυρo και πεντάθυρo Leon Cupra, προστέθηκε στη γκάμα της ισπανικής μάρκας και η αντίστοιχη έκδοση του station wagon αμαξώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Leon ST Cupra αποκαλύφθηκε επίσημα από την Seat, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά αμέσως μετά την έκθεσης της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο. Τροφοδοτείται από τον γνωστό 2.0 TSI κινητήρα και είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 265 και 280 ίππους.

Πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα station wagon της κατηγορίας, με τα 0-100 στην έκδοση με τους 265 ίππους να έρχονται σε 6,1 δευτερόλεπτα και στην 280 Cupra κατά 0,1 δευτερόλεπτο ταχύτερα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα., με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 6,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 154 και 157 γρ./χλμ., αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το αυτόματο DSG, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό και το σύστημα «Dynamic Chassis Control», για βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς.  

Αισθητικά, διακρίνεται για το δυναμικό bodykit, με την σπορ ανάρτηση, τις ζάντες 18 και 19 ιντσών (ST 280 Cupra), τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, τα λογότυπα, τα φινιρίσματα από τιτάνιο, τα LED φώτα, το διαχύτη και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης