Η φημισμένη αμερικανική φίρμα παρουσίασε με κάθε επισημότητα στην έκθεση της Νέας Υόρκης, το πιο δυνατό και γρήγορο Grand Cherokee που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την έκδοση Trackhawk, η οποία τροφοδοτείται από τον θηριώδη V8 Hellcat 6,2 λίτρων κινητήρα του Dodge Charger SRT, απόδοσης 707 ίππων και 875 ίππων. Παρά το βάρος (2.433 κιλά), το μοντέλο της Jeep επιταχύνει στα 0-100 σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 290 χλμ./ώρα.

Οι επιδόσεις του SUV είναι ισάξιες των καλύτερων sportcars του κόσμου, με τους μηχανικούς της αμερικανικής εταιρείας να έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο στήσιμο του αυτοκινήτου προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς και της απόλαυσης. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Ο πίσω άξονας φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, με τα φρένα να προέρχονται από τη Brembo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε προγράμματα λειτουργίας (Auto, Snow, Tow, Sport και Track). Αισθητικά, το Grand Cherokee Trackhawk διακρίνεται για το δυναμικό bodykit με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τις ζάντες 20 ιντσών, τον διαχύτη με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα σπορ καθίσματα με επένδυση Nappa/σουέτ στο εσωτερικό, τις επενδύσεις σε μαύρο και κόκκινο χρώμα και το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής 8,4 ιντσών.

Η εμπορική πορεία της κορυφαίας έκδοσης του Grand Cherokee θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ το φθινόπωρο, με την τιμή να ορίζεται στα 85.000 δολάρια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης