Εντυπωσιακή εμφάνιση, φουτουριστικό εσωτερικό και πρωτοποριακές τεχνολογίες θα έχει το πρώτο μοντέλο της σειράς I.D. όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα μπει στην παραγωγή τον Νοέμβριο του 2019 και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το λανσάρισμα στην αγορά. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος, Klaus Bischoff, θα έχει ελάχιστες αισθητικές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Το βασικό design, οι αναλογίες του αμαξώματος, οι τροχοί και τα φώτα ακολουθούν το αρχικό πλάνο. Το αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων πεντάθυρων και βασίζεται στην προσαρμόσιμη πλατφόρμα Modular Electric Drive (MEB) του ομίλου. Έχει τις ίδιες διαστάσεις με το Golf και θα αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση για όσους επιθυμούν ένα όχημα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, με μηδενική κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από ένα προηγμένο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 170 ίππων, ο οποίος με μία φόρτιση μπορεί να καλύψει απόσταση από 400 έως 600 χιλιόμετρα, ανάλογα τις οδηγικές και κυκλοφοριακές συνθήκες. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Χάρη στην έξυπνη διαμόρφωση των χώρων και το μεγάλο μεταξόνιο, η καμπίνα του θα είναι εντυπωσιακά ευρύχωρη. Φυσικά, θα ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, όπως αυτόνομη οδήγηση, νέας γενιάς head up display, αυτόματα προσαρμοζόμενο τιμόνι, ψηφιακές οθόνες με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και πολλά ακόμη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης