Το ηλεκτρικό SUV της Skoda είναι έτοιμο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 12:22
Το ηλεκτρικό SUV της Skoda είναι έτοιμο

Η τσεχική φίρμα ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα εξέλιξης του πολυαναμενόμενου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV ολοκληρώθηκε και το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα και θα μεταδοθεί live σε όλο τον κόσμο. Το Enyaq iV βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group, συνδυάζοντας το συναισθηματικό και αρμονικό design με τους πλούσιους εσωτερικούς χώρους και την υψηλή απόδοση.

Η Skoda το περιγράφει ως τη ναυαρχίδα της γκάμας της. Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα διαγράφονται οι αναλογίες του μοντέλου, οι κοντοί πρόβολοι εμπρός, η μακριά γραμμή οροφής και τα τονισμένα φτερά. Το εσωτερικό του είναι ανάλογο του Kodiaq από πλευράς ευρυχωρίας.

Το Enyaq iV θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση, με τρεις διαφορετικές μπαταρίες και πέντε επίπεδα ισχύος. Η φόρτισή του σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος θα γίνεται ακόμα και με 125 kW, με την αυτονομία να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα με βάση το αυστηρότερο πρωτόκολλο WLTP.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 12:23