Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα εντυπωσιακό βίντεο και μια σειρά φωτογραφιών από το πρωτότυπο EQC 4×4², το οποίο σχεδιάστηκε για να δείξει ότι τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα SUV πολύ σύντομα θα είναι ικανά να κινηθούν σε κάθε έδαφος, έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EQC 4×4² concept δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή, όπως ξεκαθάρισε η γερμανική εταιρεία. Αποδεικνύει όμως ότι τα EV μοντέλα μπορούν με κάποιες τροποποιήσεις να καλύψουν τις επιθυμίες των ιδιοκτητών και ειδικά αυτών που θέλουν να κινούνται και σε off-road διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα εφοδιάζεται με all terrain ελαστικά, ζάντες 20 ιντσών και προστατευτικά τόσο στο πάτωμα, όσο και στους θόλους των τροχών. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 29,3 εκατοστά, ξεπερνώντας ακόμα και το απόλυτο 4Χ4, την εμβληματική G-Class. Την ίδια στιγμή οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής είναι στις 31,8 και 33 μοίρες.

Για την κίνηση φροντίζει το γνωστό ηλεκτρικό σύνολο της EQC400 με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 408 ίππων και την μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο wakeboard, Sanne Meijer. Η Ολλανδή κάνει σκι στο νερό, με την EQC 4×42 να την τραβάει.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης