Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι τρίκυκλο, έχει διθέσια διάταξη στο εσωτερικό και μπορεί να καλύψει με μια φόρτιση απόσταση 1.600 χιλιομέτρων, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ από αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία Aptera Motors και διακρίνεται για τη φουτουριστική σχεδίασή του και την εκπληκτική αεροδυναμική του. Είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στις ΗΠΑ και προσφέρεται σε μια σειρά εκδόσεων με μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασική έκδοση του Aptera 3 με την μπαταρία των 25 kWh μπορεί να καλύψει έως 400 χλμ., αυτή με την μπαταρία των 40 kWh περίπου 644 χλμ. και αυτή με την μπαταρία των 60 kWh πάνω από 950 χλμ. Η κορυφαία έκδοση φέρει μια μπαταρία 100 kWh. Αυτή, λοιπόν, έχει την απίστευτη αυτονομία των 1.610 χλμ.

Μάλιστα, αν ο πελάτης επιλέξει να τοποθετήσει στην οροφή του αμαξώματος τα ηλιακά πάνελ, μπορεί να κάνει επιπλέον 64 χλμ. τις ηλιόλουστες ημέρες. 

Η εταιρεία δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με την ισχύ του ηλεκτρικού μοτέρ. Ανακοίνωσε όμως ότι, ανάλογα την έκδοση, το Aptera 3 θα προσφέρεται ως προσθιοκίνητο ή τρικίνητο, με την top έκδοση να καλύπτει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Με τη χρήση ταχυφορτιστή, η μπαταρία μπορεί να αναπληρώσει ενέργεια με ρυθμό 800 χλμ. ανά ώρα. Όσο για τις τιμές, ξεκινούν από 25.900 δολάρια και φθάνουν τα 46.000 δολάρια.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης