Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την υψηλότερη διάκριση έλαβε στις δοκιμές του νεοσύστατου ευρωπαϊκού οργανισμού Green NCAP, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Fiat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο 500e απέσπασε 5 αστέρια στην αξιολόγηση του οργανισμού, επιτυγχάνοντας κορυφαίες βαθμολογίες σε όλα τα τεστ. Μάλιστα, είναι το μοναδικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων που σημείωσε 10/10 στον τομέα της Ενεργειακής Απόδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Green NCAP θεσπίστηκε πρόσφατα και ουσιαστικά λειτουργεί ως σύμβουλος των καταναλωτών, αξιολογώντας όλα τα νέας γενιάς οχήματα στους τομείς της ενέργειας, της περιβαλλοντικής απόδοσης, της Με μία φόρτιση κάνει 320 χιλιόμετρααυτονομίας και των ρύπων.

Η γενική βαθμολογία (από 0 έως 5 αστέρια) συγκεντρώνεται από τις επιδόσεις των αυτοκινήτων σε δύο δείκτες: Δείκτης καθαρού αέρα (βαθμολογία με άριστα το 10) που κρίνει τις εκπομπές ρύπων και Δείκτης Ενεργειακής Απόδοσης (επίσης με άριστα το 10) που κρίνει πόση ενέργεια χρειάζεται για να κινηθεί το αυτοκίνητο.  

Θυμίζουμε ότι, το Fiat 500e, με την μπαταρία των 42 kWh έχει αυτονομία 320 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Με τον ενσωματωμένο ταχυφορτιστή των 85 kW και τη σύνδεση σε κατάλληλο δίκτυο, ανακτά ενέργεια για 50 χλμ. σε μόλις 5 λεπτά, ενώ αρκούν 35 λεπτά για να φορτιστεί η μπαταρία από το 0 στο 80%.

Ο οργανισμός Green NCAP αξιολόγησε την έκδοση με την μπαταρία των 42 kWh που συνδυάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 87 kW (118 ίπποι).

Το μοντέλο διατίθεται στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από 19.970 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς μπορείς να αποκτήσεις εύκολα και κυρίως προσιτά το ηλεκτρικό Fiat 500;

H πραγματική αυτονομία σε 21 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το νέο Fiat 500Χ Yachting είναι υπέροχο

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης