Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον των τεσσάρων τροχών, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύουν συνεχώς σε νέες τεχνολογίες, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της περιορισμένης αυτονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Opel είναι η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να συνδυάσει τις επιδόσεις με την αυξημένη αυτονομία, προσφέροντας στους καταναλωτές μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή. Το Ampera-e ξεπερνά οποιοδήποτε ευρωπαϊκό μοντέλο, καθώς με μόνο μία φόρτιση μπορεί να διανύσει περισσότερα από 400 χιλιόμετρα, αριθμός μεγαλύτερος κατά 30% του πλησιέστερου ανταγωνιστή.

Το νέο ηλεκτροκίνητο γερμανικό μοντέλο έχει μεγαλύτερη αυτονομία τόσο από το BMW i3 όσο και από τα Nissan Leaf, Renault Zoe και VW e-Golf. Σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης NEDC (New European Driving Cycle), διανύει ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες πάνω από 300 χιλιόμετρα, ανεξάρτητα από το οδηγικό στιλ ή το πρόσθετο φορτίο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, εκπλήσσει με τις επιδόσεις, καθώς επιταχύνει στα 0-50 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η εν κινήσει επιτάχυνση από 80 στα 120 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα προς όφελος της αυτονομίας, με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα να αγγίζει τους 204 ίππους και τη ροπή τα 360 Nm.

Παράλληλα, το Ampera-e προσφέρει άνετους χώρους στο εσωτερικό, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 381 λίτρων. Η συστοιχία μπαταριών είναι αποθηκευμένη κάτω από το πάτωμα και προσαρμοσμένη στο σχήμα του αυτοκινήτου. Φυσικά, είναι τελείως αθόρυβο, διαθέτει λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά την κίνηση και το φρενάρισμα και πέντε προγράμματα (Drive, Low, Regen on Demand, Low/Regen on Demand και One Pedal Driving).

Από τον εξοπλισμό του δεν θα μπορούσε να λείπει η νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων IntelliLink infotainment και το Opel OnStar, με απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας, Wi-Fi hotspot για επτά συσκευές και συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του καινούργιου Ampera-e θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης