Με την εφετινή χρονιά να πλησιάζει στο τέλος της, οι θεσμοί ανά τον κόσμο ανακοινώνουν τους νικητές στους διαγωνισμούς για τα καλύτερα αυτοκίνητα του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στα περιοδικά αυτοκινήτων, ο διαγωνισμός Performance Car of the Year του αμερικανικού «Road & Track» είναι αυτός που ξεχωρίζει. Οι συντάκτες παίρνουν τα κορυφαία οχήματα επιδόσεων που κυκλοφορούν στην αγορά και τα συγκρίνουν τόσο σε πίστα όσο και στον δημόσιο δρόμο.

Στα εφετινά βραβεία συμμετείχαν 11 εκπληκτικά αυτοκίνητα αξίας από 30.000 δολάρια έως 332.000$ και απόδοσης από 181 έως 640 ίππους. Τα test πραγματοποιήθηκαν στο Thunderhill Raceway Park circuit της Καλιφόρνια και σε διαδρομές περιμετρικά της Sierra Nevada.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μοντέλα που συμμετείχαν ήταν με αλφαβητική σειρά τα:

BMW M2 Competition
Chevrolet Corvette
Hyundai Veloster N
Lamborghini Huracan Evo
Lexus RC F Track
Lotus Evora GT
Mazda Miata RF Club
McLaren 600LT Spider
Nissan GT-R NISMO
Porsche 911
Toyota Supra

Οι δημοσιογράφοι αξιολογούν τα οχήματα με βάση τις επιδόσεις, την οδηγική ευχαρίστηση, τη συγκίνηση που προσφέρουν, τη σχέση αξίας/τιμής, το πόσο βοηθούν τον οδηγό οι τεχνολογίες που ενσωματώνουν, την οδική συμπεριφορά και την προσωπικότητα.

Οι εξωτικές και απαγορευμένες για τους περισσότερους 600LT Spider και Huracan Evo, η νέα Corvette, το Cupra, το εκπληκτικό GT-R NISMO και η εμβληματική 911 ξεχώρισαν στον εφετινό διαγωνισμό.

Αυτό που έκλεψε την παράσταση όμως και κέρδισε το πρώτο βραβείο ήταν το Hyundai Veloster N.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης