Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Η Mercedes-AMG είναι έτοιμη να αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο υπερ-αυτοκίνητο, το πιο συναρπαστικό όχημα δρόμου όλων των εποχών, με τεχνολογία κατευθείαν από τη Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης, που ανοίγει τις πύλες της στις 12 Σεπτεμβρίου, η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει επίσημα το απόλυτο hypercar. Το όχημα με κωδική ονομασία Project One, τροφοδοτείται από το ίδιο υβριδικό σύνολο που φέρει το μονοθέσιο της F1, αποδίδοντας 1.100 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. Συνδυάζει τον V6 1.6 Turbo κινητήρα με ηλεκτροκινητήρες και σύστημα KERS, με τις επιδόσεις να είναι «εξωπραγματικές». Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 360 χλμ./ώρα.   

Η Mercedes AMG έδωσε στη δημοσιότητα μία ακόμη teaser φωτογραφία όπου απεικονίζεται το εμπρός τμήμα με το αστέρι στο κέντρο της μάσκας, τα full LED φωτιστικά σώματα και τα μυώδη φτερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τις τεχνικές προδιαγραφές, αυτές είναι από άλλο… πλανήτη! Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνδυάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και ένα ηλεκτρικό turbo, επιτυγχάνοντας θερμοδυναμική απόδοση 43%. Η συστοιχία μπαταριών είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στο μονοθέσιο της F1, αλλά περιέχει περισσότερες κυψέλες και ζυγίζει 100 κιλά, περίπου. Το σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο μονού συμπλέκτη 8 σχέσεων, τα φρένα αποτελούνται από carbon κεραμικούς δίσκους και το σασί είναι monocoque carbon.

Οι δοκιμές του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο, με τη συμμετοχή του Lewis Hamilton. Το hypercar θα παραχθεί σε μόλις 275 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη προπωληθεί έναντι του ποσού των 2.275.0000 ευρώ, χωρίς τους φόρους. Σύμφωνα με τη Mercedes, οι παραδόσεις στους τυχερούς ιδιοκτήτες θα ολοκληρωθούν το 2020.

Η ανάπτυξη και κατασκευή του Project One γίνεται αποκλειστικά από την AMG. Και τα 275 κομμάτια θα είναι αριστεροτίμονα και θα μπορούν να κινηθούν κανονικά σε όλες τις χώρες, εκτός από την Κίνα. Όσο για την υβριδική μονάδα ισχύος, το προσδόκιμο ζωής υπολογίζεται στα 50.000 χιλιόμετρα. Μετά απαιτείται ανακατασκευή ή αντικατάσταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης