«Γλυκιά ζωή», γνωστή και ως «dolce vita» στην Ιταλία. Μία έκφραση που αναφέρεται στον τρόπο ζωής των πολιτών της γειτονικής μας χώρας, εμπνεύστηκε τη δεκαετία του ΄60 στη Ρώμη, την αιώνια πόλη όπου τότε αποτελούσε το σημείο συνάντησης όλου του enfant gate.

Η έκφραση έγινε διάσημη από την ταινία του Federico Fellini, εκφράζοντας έναν ολόκληρο λαό. Πλέον, χρησιμοποιείται και στο θρυλικό μοντέλο της Fiat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επετειακή έκδοση του 500 με την ονομασία Dolcevita, ενσαρκώνει το αψεγάδιαστο στυλ, την κομψότητα, τη φινέτσα και την υψηλή αισθητική.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο λευκό χρώμα «Gelato White», με τις κόκκινες λεπτομέρειες, τα νίκελ διακοσμητικά, τις ζάντες 16 ιντσών λευκής απόχρωσης και τη γυάλινη οροφή, να προσδίδουν έναν αέρα φρεσκάδας και ζωντάνιας.

Για όποιον λατρεύει τα cabrio αυτοκίνητα, το 500 Dolcevita θα προσφέρεται και σε ανοικτή έκδοση με το σχέδιο της υφασμάτινης οροφής να παραπέμπει στις ξαπλώστρες της Ιταλικής Ριβιέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβουν το ξύλο στο ταμπλό και τα δερμάτινα καθίσματα της Frau με το ραμμένο στο χέρι κόκκινο λογότυπο  500.

Για την κίνηση φροντίζει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.2 λίτρου απόδοσης 69 ίππων και ο Turbo 0.9 Twin Αir των 85 ίππων.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης