Με μικρές αισθητικές αλλαγές, αλλά πιο πλούσια γκάμα κινητήρων, θα έρθει στη χώρα μας σε λίγους μήνες η ανανεωμένη Χ1. To γερμανικό crossover-SUV φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και νέα φώτα, καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας και πιο έντονη γραμμή στο πλάι.

Οι πιο ουσιαστικές αλλαγές έχουν γίνει στους κινητήρες, με το X1 να είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες βενζίνης και πέντε diesel. Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις 18i, 20i και 28i, παρότι η ισχύς τους παρέμεινε ως έχει (150, 184 και 250 ίππους), έχουν πλέον πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Στους πετρελαιοκινητήρες προστέθηκε η έκδοση sDrive16d με 115 ίππους και μέση κατανάλωση μόλις 4,9 λτ./100 χλμ., όπως και η xDrive25d, η οποία χάρη στο Variable Twin Turbo αποδίδει 218 ίππους και 450 Nm ροπής. Παρά τη μεγάλη ισχύ, η μέση κατανάλωση είναι στα 5,5 λίτρα και οι εκπομπές στα 145 γρ./χλμ. Μεγαλύτερη ισχύ έχει και η sDrive20d, με 184 ίππους και 380 Nm ροπής, με την xDrive 18d να είναι επίσης πιο οικονομική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο με οκτώ σχέσεις, με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με αυτά του τωρινού μοντέλου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δείτε εδώ φωτογραφίες της ανανεωμένης Χ1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης