Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την Τετάρτη 20 Μαΐου, στο εργοστάσιο Ujina της ιαπωνικής φίρμας στη Χιροσίμα, ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου με το σήμα της Mazda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MX-30 είναι ένα στιλάτο και ευέλικτο SUV που δημιουργήθηκε με βάση τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 107kW (145 ίππους) ο οποίος λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίας χωρητικότητας 35.5kWh, προσφέροντας αυτονομία 200 χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία του συστήματος κίνησης μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της, σε 40 περίπου λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στη φιλοσοφία Kodo και διακρίνεται για την ασυμβίβαστη αισθητική του. Οι πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά και η μεσαία κολόνα απουσιάζει. Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν η αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, η οθόνη αφής 7 ιντσών και οι επενδύσεις από φελλό, ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και άλλα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Φυσικά, ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης «i-Activsense».

Στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Mazda στην Ευρώπη, το MX-30 θα φθάσει το φθινόπωρο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης