Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τη νέα ναυαρχίδα μηδενικών ρύπων, το πλήρως ηλεκτρικό Zafira Life, ένα μοντέλο σημείο αναφοράς στα επιβατικά οχήματα πολλαπλών θέσεων, παρουσίασε η Opel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Zafira-e Life τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό σύνολο απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Προσφέρεται με δύο μεγέθη μπαταρίας: την 75kWh3 με αυτονομία έως 330 χιλιόμετρα και την 50kWh με αυτονομία έως 230 χλμ.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μέγιστη ταχύτητα των 130 χλμ./ώρα το καθιστά κατάλληλο για χρήση στον αυτοκινητόδρομο διατηρώντας παράλληλα την ηλεκτρική αυτονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να φορτιστεί μέσω επιτοίχιου φορτιστή, από δίκτυο ταχείας φόρτισης ή οικιακή ηλεκτρική πρίζα. Ανάλογα με τη χώρα και τις υποδομές, το Zafira-e Life διαθέτει είτε τριφασικό 11kW είτε μονοφασικό 7.4kW ενσωματωμένο φορτιστή, στο στάνταρ εξοπλισμό του.

Με τη χρήση φορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100kW, η μπαταρία των 50kWh χρειάζεται μισή ώρα για να φτάσει στο 80% της χωρητικότητάς της και αυτή των 75kWh σε 45 λεπτά. 

Ο κάτοχος μπορεί να ελέγξει τις λειτουργίες του οχήματος από απόσταση μέσω του smartphone, έχει πρόσβαση σε πάνω από 160.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη από την εφαρμογή «Free2Move Services» και λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την τρέχουσα τιμή φόρτισης στους δημόσιους σταθμούς. 

Το Van προσφέρεται σε τρία μήκη αμαξώματος, το καθένα ειδικά διαμορφωμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών και με δυνατότητα μεταφοράς έως εννέα ατόμων. Διατίθενται σε πέντε, έξι επτά ή οκτώ διατάξεις δερμάτινων καθισμάτων, έχει τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων έως 3,5 μέτρα και χωρητικότητα έως 3.397 λίτρα.

Το εσωτερικό του είναι πολυτελές και πλήρες όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης. Εξοπλίζεται με αυτόματο φρενάρισμα και ανίχνευση πεζών, προσαρμοζόμενο cruise control, αυτόματα μεσαία και μεγάλη σκάλα φώτων, έγχρωμο head-up display, κάμερα οπισθοπορείας και φυσικά όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Το Zafira-e Life απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες πελάτες, όσο και σε επαγγελματίες χρήστες. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης