Ονομάζεται Ekonk και έρχεται με «ταχύτητα φωτός» από την ινδική εταιρία Varizani Automotive. Μπορεί η εν λόγω εταιρία να μην είναι γνωστή, όμως με το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που παρουσίασε, ήδη βλέπει τις μετοχές της να ανεβαίνουν αισθητά. 
Με έδρα την Βομβάη της Ινδίας, η Varizani έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο το οποίο ήδη ξεχωρίζει για τα απίθανα νούμερα του και κυρίως για το εκπληκτικά χαμηλό βάρος του. 

Με βάρος στα 738 κιλά πετυχαίνει το 0-100 σε 2.5 δευτ.
Το Ekonk λοιπόν καταφέρνει να ζυγίζει μόλις 738 κιλά, όντας ένα μονοθέσιο το οποίο κατασκευάστηκε 100% από ανθρακονήματα. Η ιπποδύναμη του αγγίζει τα 722 άλογα με την τελική να ξεπερνά ακόμα και τα 300χλμ./ώρα.  Εξωπραγματική είναι και η επιτάχυνση του από τα 0 στα 100χλμ./ώρα καθώς  χρειάζεται μόλις 2.5 δευτ. Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως  η εταιρία επιλέγει να ψύξει την μπαταρία του με αέρα και όχι με κάποιο υγρό, όπως στα υπόλοιπα ηλεκτρικά της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα για την αεροδυναμική
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, για ακόμη καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας, οι πίσω τροχοί είναι εντελώς καλυμμένοι, ενώ η υπόλοιπη σχεδίαση είναι άκρως φουτουριστική, με αποκορύφωμα τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Η Ινδία έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι των ηλεκτρικών supercars όπου πλέον τα νούμερα των επιδόσεων και επιταχύνσεων δείχνουν πως έχει αλλάξει ριζικά το παιχνίδι. Ακόμη δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την πιθανή έναρξη της παραγωγής του, όμως όλα δείχνουν πως σύντομα θα το δούμε σε κάποια πίστα για να αποδείξει έμπρακτα τα νούμερα που υποστηρίζει.  

Θα εμπιστευόσουν ένα ηλεκτρικό – αερόψυκτο από την Ινδία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αποτελούν σε λίγα χρόνια μονόδρομο και τις επιλογές από τις εταιρίες να αυξάνονται, δεν μπορεί να μην γεννηθεί και το εξής απλό ερώτημα. Θα αγόραζες αυτοκίνητο και μάλιστα ηλεκτρικό από μία χώρα όπως η Ινδία ακόμα και εάν η τιμή ήταν εξαιρετική ή θα επέλεγες κάποιον πιο έμπειρο κατασκευαστή;

Ερωτήματα που δεν μας απασχολούν ακόμα, όμως θα γίνουν η καθημερινότητα μας μέσα στην επόμενη πενταετία. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης