Του Λουκά Παπαλάμπρου

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου μικρού ηλεκτροκίνητου μοντέλου να πλησιάζει, η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες πληροφορίες για το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Honda e αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων πόλης, διαθέτοντας ένα μοντέρνο, ευχάριστο και απόλυτα συνδεδεμένο περιβάλλον στην καμπίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλο το ταμπλό καλύπτεται από πέντε ψηφιακές οθόνες. Η κεντρική έχει διάσταση 12,3 ιντσών και ενσωματώνει μία σειρά πρωτοποριακών εφαρμογών και υπηρεσιών, με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, απόλυτα φιλικές προς τον χρήστη. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από οθόνη TFT 8,8 ιντσών που προβάλλει πληροφορίες σχετικά με τη φόρτιση, την ισχύ, την ταχύτητα, την αυτονομία και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

Στο πλάι βρίσκονται οι οθόνες των ψηφιακών καθρεπτών «Side Camera Mirror System», ενώ ακόμη μία με την ονομασία «Centre Camera Mirror System» δίνει εικόνα κατά την οπισθοπορεία.

Όπως υποστηρίζει η Honda, οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν δυνατότητες ισάξιες των smartphone. Επίσης, το αυτοκίνητο διαθέτει υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (AI) με φωνητικές εντολές, Wi-Fi hotspot, πρόσβαση στο internet και παρακολούθηση video. Τα δύο τελευταία είναι διαθέσιμα μόνο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο για λόγους ασφαλείας.

Επίσης, χάρη στην εφαρμογή Smartphone Honda οι ιδιοκτήτες είναι πάντοτε συνδεδεμένοι με το αυτοκίνητο μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το ψηφιακό κλειδί.

Το Honda e θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο, με τη μάρκα να έχει λάβει ήδη 36.000 αιτήσεις για την απόκτησή του από πελάτες. Η διαδικασία των παραγγελιών του Honda e έχει ανοίξει σε Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία και Γαλλία. Αργότερα, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης