Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ονομάζεται MBUX Hyperscreen και είναι, ίσως, το πιο εντυπωσιακό ταμπλό που έχει τοποθετεί ποτέ σε αυτοκίνητο. Ανήκει στην ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes, ένα μοντέλο που έρχεται κατευθείαν από το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η EOS αναμένεται να μαγέψει τους πάντες με τις πρωτοποριακές τεχνολογίες, τα high-tech συστήματα, τις ανέσεις και την πολυτέλεια. Η γερμανική φίρμα επέλεξε να ξεκινήσει την αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού οχήματος από την καμπίνα, εκεί όπου κυριαρχεί το hyperscreen.

Το hyperscreen έχει πλάτος 141 εκατοστά και αποτελείται από τρεις μεγάλες οθόνες τεχνολογίας OLED. Το κρύσταλλο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να καθαρίζεται εύκολα και να μην επηρεάζεται από τις αντανακλάσεις του ηλίου. Διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη και ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένας υπερυπολογιστής.

Το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 700 χιλιομέτρων. Φυσικοί διακόπτες υπάρχουν μόνο στο τιμόνι, με τον χρήστη να χειρίζεται τα πάντα με την αφή ή με φωνητικές εντολές. Όλο το σύστημα υποστηρίζεται από έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή και μνήμη 24 GB RAM. Τα πάντα εκτελούνται με φοβερή ταχύτητα, περιμετρικά των οθονών υπάρχει ατμοσφαιρικός φωτισμός που αλλάζει απόχρωση, ενώ η οθόνη μπροστά από τον συνοδηγό διαθέτει επτά διαφορετικά προφίλ και μπορεί να απενεργοποιηθεί, εμφανίζοντας μόνο το αστέρι της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes έχει φροντίσει για τα πάντα, προσφέροντας στους χρήστες μια μοναδική εμπειρία. Το φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) στο σύστημα κλιματισμού συγκρατεί τα μικροσωματίδια και καθαρίζει τον αέρα στην καμπίνα. Το ηχοσύστημα προέρχεται από την Burmester και αποτελείται από 15 ηχεία απόδοσης 710 Watts.

Στις οθόνες εμφανίζονται μόνο οι πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός.

Το ντεμπούτο της EQS θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Απριλίου, με το λανσάρισμα στην αγορά να προγραμματίζεται για τον Αύγουστο. Η κατασκευή του αυτοκινήτου θα γίνει στο εργοστάσιο «Factory 56» της Στουτγκάρδης.  

Πλήκτρα ελέγχου υπάρχουν μόνο στο τιμόνι.

Αν δεν υπάρχει συνοδηγός, η οθόνη μπροστά απενεργοποιείται.

Ακόμη και τα πίσω καθίσματα ελέγχονται ηλεκτρικά.

 

Τον Αύγουστο στην αγορά η Mercedes EQS

Η Mercedes EQS φέρει ορισμένα εκπληκτικά συστήματα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης