Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η σχεδίαση του ξενίζει, το όνομά του παραπέμπει σε διαστημικό όχημα, η εκδήλωση της παρουσίασης δεν ήταν και η πιο επιτυχημένη. Παρόλα αυτά, οι αιτήσεις για την απόκτηση του Cybertruck έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο pick-up της Tesla δεν μοιάζει με κανένα άλλο όχημα που έχουμε δει, τουλάχιστον στην πραγματική ζωή. Είναι ένα αυτοκίνητο που θαρρείς και έχει ξεπηδήσει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Χαρακτηρίζεται ως ένα εξαιρετικής αντοχής τετράτροχο παρότι κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας και ενώ ο Elon Musk επιχείρησε να αποδείξει την αλεξίσφαιρη δομή του, τα κρύσταλλα των τζαμιών έσπασαν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Tesla, το Cybertruck θα περάσει στην παραγωγή στα τέλη του 2021. Δεν γνωρίζουμε αν η έκδοση παραγωγής θα έχει τόσο ακραίο design, αν και η αμερικανική εταιρεία έχει αποδείξει πως η διαφορετικότητα είναι στο DNA της.

Το pick-up θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με τη βασική να προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων και την κορυφαία 800 χλμ. Το μήκος κλειστού χώρου φόρτωσης φτάνει τα 1,98 μ., το ωφέλιμο φορτίο αγγίζει τους 1,6 τόνους και η ικανότητα ρυμούλκησης τους 6,35 τόνους.

Την ίδια στιγμή, στην top έκδοση μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 σε περίπου 3 δευτερόλεπτα χάρη στους νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρες. 

Στο εσωτερικό θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως έξι επιβάτες, με την αισθητική του να ακολουθεί τα βήματα των υπολοίπων μοντέλων της μάρκας. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από την τεράστια οθόνη 17 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και θυμίζει υπολογιστή.

Όσο για τις τιμές, η βασική έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς θα κοστίζει στις ΗΠΑ 39.000 δολάρια, η μεσαία με τους δύο ηλεκτροκινητήρες 49.900$ και η πλουσιότερη με τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ 69.900$.

Μέχρι στιγμής, η Tesla έχει δεχθεί περισσότερες από 150.000 προ-παραγγελίες για το Cybertruck, εκ των οποίων το 83% αφορούν τις δύο μεγαλύτερες.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης