Ένα πρωτότυπο όχημα, το οποίο θυμίζει σε μεγάλο βαθμό αυτά που κατασκευάζει η NASA για τις αποστολές της σε άλλους πλανήτες, παρουσίασε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται AI:TRAIL Quattro και διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, τεράστιους τροχούς 22 ιντσών, ειδικά προστατευτικά στο πάτωμα και σχάρα στην οροφή. Οι πόρτες ανοίγουν αντικριστά και στο σαλόνι υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα.

Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος φθάνει τα 34 εκατοστά, με τον κλωβό να είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα, αλουμίνιο και ατσάλι υψηλής αντοχής. Το όχημα εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, τα ελαστικά ενσωματώνουν αισθητήρες προκειμένου ο οδηγός να παρακολουθεί την πίεση του αέρα, ενώ πολλές επιφάνειες στο εσωτερικό έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο μαλλί και δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φώτα στη μάσκα δεν είναι σταθερά, αλλά μετακινούνται και ίπτανται, ώστε να φωτίζουν τα πάντα περιμετρικά του οχήματος. Για την κίνησή του φροντίζουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες -ένας σε κάθε τροχό-, με την απόδοση να αγγίζει τους 435 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής. 

Η αυτονομία κυμαίνεται ανάλογα με το τερέν από 250 έως 500 χιλιόμετρα και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 130 χλμ./ώρα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης