Ένα καινοτόμο ελαστικό που ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, ρυθμίζει μόνο του την πίεση του αέρα και φέρει αισθητήρες παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, παρουσίασε η Continental.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελαστικό φέρει την κωδική ονομασία C.A.R.E. (Connected – Διασυνδεδεμένο, Autonomous – Αυτόνομο, Reliable- Αξιόπιστο, Electrified – Ηλεκτρικό), αντιπροσωπεύοντας την ιδανικά εναρμονισμένη τεχνολογική διασύνδεση τροχού και ελαστικού και τη δυνατότητα διαχείρισης των επιθυμητών χαρακτηριστικών απόδοσης.

Οι ενσωματωμένοι στη δομή του ελαστικού αισθητήρες, αξιολογούν συνεχώς τα δεδομένα σχετικά με το βάθος του πέλματος, τις πιθανές βλάβες, τη θερμοκρασία και την πίεση, μεταδίδοντας όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των ελαστικών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωτοποριακή είναι και η ιδέα της ενεργού ρύθμισης της πίεσης μέσω φυγοκεντρικών αντλιών που είναι ενσωματωμένες στον τροχό. Καθώς το όχημα επιταχύνει, οι φυγόκεντρες δυνάμεις μέσα στον τροχό δρουν στην αντλία για να παράγουν πεπιεσμένο αέρα. Αυτή η τεχνολογία «Pressure Proof» διατηρεί την πίεση των ελαστικών συνεχώς στο ιδανικό εύρος και συμβάλλει στην επίτευξη βιώσιμης μείωσης των εκπομπών CO2.

Οποιοδήποτε περίσσευμα πεπιεσμένου αέρα αποθηκεύεται σε μια ενσωματωμένη δεξαμενή. Παράλληλα, η τεχνολογία χρησιμοποιεί αυτόν τον αέρα για να προσαρμόζει γρήγορα τις πιέσεις των ελαστικών σε διάφορες καταστάσεις οδήγησης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης