Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά την ανανέωση των συμβατικών εκδόσεων του Seat Ateca, ήρθε η σειρά της μάρκας επιδόσεων της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να φρεσκάρει το αντίστοιχο SUV μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Cupra Ateca φέρει νέο προφυλακτήρα, μάσκα, φώτα και προβολείς ομίχλης, προβάλλοντας έναν πιο δυναμικό και συνάμα κομψό χαρακτήρα. Νέες είναι και οι ζάντες 19 ιντσών, με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης Akrapovic, τα ισχυρά φρένα της Brembo και τα εντυπωσιακά χρώματα του αμαξώματος να ολοκληρώνουν τη σπορτίβ εικόνα του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα ημιμπάκετ καθίσματα με το λογότυπο της Cupra στο προσκέφαλο, το σπορ τιμόνι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,25 ιντσών και η οθόνη αφής 8 ή 9,2 ιντσών με τις επιπλέον λειτουργίες συνδεσιμότητας, την υποστήριξη φωνητικών εντολών και τη συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός 2.0 TSI κινητήρας απόδοσης 300 ίππων και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DS7, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 247 χλμ./ώρα.

Χάρη στις βελτιώσεις που έγιναν στο σύστημα διεύθυνσης, την ενεργή ανάρτηση DCC και το σύστημα τετρακίνησης 4Drive, το Cupra Ateca είναι ακόμα πιο σταθερό στις υψηλές ταχύτητες. Όσο για τον εξοπλισμό, περιλαμβάνει όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το εμπορικό λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά προγραμματίζεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης