Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά το e–Jumpy, που ανακηρύχτηκε «Van of The Year», και το ë-Jumper, η γαλλική φίρμα παρουσιάζει την ηλεκτρική εκδοχή του δημοφιλούς μικρού επαγγελματικού οχήματος της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το e-Berlingo Van θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με τέσσερις διαμορφώσεις αμαξώματος, έχοντας όγκο έως 4,4 m3, χωρητικότητα φορτίου έως 800 κιλά και όλη την ευελιξία και λειτουργικότητα της καμπίνας Extenso.

Η μπαταρία χωρητικότητας 50kWh επιτρέπει στους επαγγελματίες να κάνουν διαδρομές έως και 275 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Επίσης, χάρη στην εφαρμογή «MyCitroën», οι κάτοχοι έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 220.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Η χωρητικότητα φορτίου φθάνει τα 800 κιλά.Το όχημα κινείται με ηρεμία και άνεση μέσα στην πόλη, χάρη στην εξαιρετική ευελιξία του και τον κύκλο στροφής διαμέτρου 10,8 μέτρων. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm που παρέχει τελική έως τα 130 χλμ./ώρα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα κίνησης (Normal, Eco, Power) και όλα τα συστήματα υποβοήθησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία φορτίζει από απλή οικιακή πρίζα σε περίπου 15 ώρες, από wallbox 3,7 έως 22 kW σε 7 και 5 ώρες και από ταχυφορτιστή 100kW με καλώδιο Mode 4 σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.

Από τον εξοπλισμό του δεν λείπουν η οθόνη 10 ιντσών, το head-up display, η κάμερα οπισθοπορείας, η πλοήγηση, η βοήθεια εκκίνησης σε ανωφέρεια, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, η ένδειξη υπερφόρτωσης, το σύστημα ελέγχου σταθερότητας για τρέιλερ και οι εφαρμογές συνδεσιμότητας.

Έχει από τους πλουσιότερους εξοπλισμούς στην κατηγορία.

Σε δύο εκδόσεις αμαξώματος και τέσσερις διαμορφώσεις.

Από ταχυφορτιστή φορτίζει από το 0 στο 80% σε 30 λεπτά.

 

Τι αυτονομία έχει το ηλεκτρικό Van της Citroen;

Θρίαμβος για τα μοντέλα του Groupe PSA Peugeot Citroen

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης