Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της γκάμας της έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική φίρμα, αποκαλύπτοντας παράλληλα, ορισμένες από τις βασικές προδιαγραφές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα του E-Tron εντυπωσιάζει με την υψηλή αισθητική και τις high-tech τεχνολογίες. Το αυτοκίνητο διαθέτει πέντε πρωτοποριακές ψηφιακές οθόνες με εκπληκτικές λειτουργίες, θέτοντας νέα πρότυπα στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει το γνωστό virtual cockpit, ενώ στην κεντρική κονσόλα έχουν τοποθετηθεί δύο ακόμα μεγάλες OLED οθόνες αφής, στις οποίες προβάλλονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, την πλοήγηση, την κίνηση στους δρόμους, τα συστήματα υποβοήθησης, τον κλιματισμό και τις λοιπές εφαρμογές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Τη διαφορά ωστόσο, κάνουν οι δύο OLED 7 ιντσών που βρίσκονται κάτω από τα εμπρός παράθυρα, ανάμεσα στη χειρολαβή και το ταμπλό. Ουσιαστικά, πρόκειται για εικονικούς καθρέπτες που αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς και ενσωματώνουν ψηφιακές κάμερες.

Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής και θα προσφέρεται προαιρετικά. Οι καθρέπτες – κάμερες διαθέτουν τρία προγράμματα λειτουργίας (αυτοκινητόδρομος, στροφές και πάρκινγκ), με τον οδηγό να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει πίσω του και στο πλάι.

Τα οχήματα, οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οποιοδήποτε αντικείμενο απεικονίζονται ζωντανά στις οθόνες, με το σύστημα να ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που ανιχνεύσει τυχόν κίνδυνο ατυχήματος.

Επίσης, το E-Tron εφοδιάζεται με ένα νέο ηχοσύστημα υψηλής απόδοσης της Bang & Olufsen 705 Watt με 16 ηχεία. Όλες οι επιφάνειες της καμπίνας, καλύπτονται από δέρμα και ύφασμα ανώτερης ποιότητας, καθώς και αλουμινένια διακοσμητικά.

Θυμίζουμε ότι, το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi θα έκανε παγκόσμια πρεμιέρα σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, στις 30 Αυγούστου. Τα πρόσφατα γεγονότα ωστόσο, με τη σύλληψη και την προφυλάκιση του επικεφαλής της εταιρείας, Rupert Stadler, ανάγκασαν τη γερμανική φίρμα να αναβάλει επ’ αόριστον την παρουσίαση του αυτοκινήτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης