Το νέο Volvo XC90 χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε, ως το πιο προηγμένο τεχνολογικά και ασφαλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης, το σουηδικό SUV έσπασε κάθε ρεκόρ σε θέμα ασφάλειας, με τις επιδόσεις του να είναι αξιοθαύμαστες. Το καινούργιο XC90 βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια σε κάθε υποκατηγορία και μάλιστα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως που έλαβε 100% για τη λειτουργία των συστημάτων ασσφάλειας και του αυτόνομου φρεναρίσματος πανικού.

Πιο συγκεκριμένα, στα crash test του EuroNCAP, το XC90 βαθμολογήθηκε με 97% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 87% στην προστασία παιδιών επιβατών, 72% στην προστασία πεζών και 100% στα επικουρικά συστήματα ασφάλειας, στα οποία υπάγεται το City Safety.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτυχία του XC90 στις δοκιμές ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του προγράμματος Vision 2020 που έχει εξαγγείλει η σουηδική εταιρεία. Σύμφωνα με αυτό, μέχρι το 2020 θα έχει αναπτύξει όλες τις αναγκαίες τεχνολογίες ώστε να μην υπάρχει θανάσιμος ή σοβαρός τραυματισμός οποιουδήποτε επιβαίνει σε ένα καινούριο μοντέλο Volvo και εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης