Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Porsche αποκάλυψε επίσημα τη νέα Panamera Sport Turismo, ένα από τα πιο όμορφα, ισχυρά, γρήγορα και τεχνολογικά προηγμένα station οχήματα της αγοράς.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο προσφέρει περισσότερους χώρους και πρακτικότητα από την απλή Panamera, με τη γερμανική εταιρεία να αναφέρει ότι είναι ιδανικό για 4+1 επιβάτες. Παράλληλα, τονίζει πως πρόκειται για μια αυθεντική Porsche από πλευράς οδηγικής απόλαυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική της Sport Turismo είναι εξαιρετική, με τα μυώδη φτερά, το έντονο πίσω τμήμα και τους μεγάλους τροχούς να αναδεικνύουν το σπορ προφίλ του αμαξώματος. Η πίσω πόρτα ανοίγει διάπλατα με το πάτημα ενός κουμπιού, αποκαλύπτοντας έναν τεράστιο χώρο αποσκευών. Το μεγαλύτερο ύψος και το χαμηλό κατώφλι επιτρέπουν τη μεταφορά βαριών αντικειμένων, με τη χωρητικότητα να κυμαίνεται από 521 έως 1.390 λίτρα. Παράλληλα, διαθέτει δύο ενσωματωμένες ράγες στο πάτωμα, τέσσερα σημεία πρόσδεσης και ένα διαχωριστικό δίχτυ.

Τροφοδοτείται από τον V6 3.0 turbo κινητήρα των 330 ίππων στην έκδοση Panamera 4 Sport Turismo, τον V6 2.9 biturbo απόδοσης 400 ίππων στην 4S Sport Turismo και τον V8 4.0 με τους 550 ίππους στην Turbo Sport Turismo. Στους diesel υπάρχει η 4S Diesel Sport Turismo με τον V8 των 420 ίππων, με την υβριδική Panamera 4 E-Hybrid να βρίσκεται στην κορυφή.

Για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και την αύξηση της κάθετης δύναμης, έχει τοποθετηθεί μια ενεργή πτέρυγα πίσω, που εκτείνεται ανάλογα με την ταχύτητα, ρυθμίζοντας τη γωνία μοίρας. Η Panamera Sport Turismo θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από 97.557 και να φθάνουν τα 158.604 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης