Η γαλλική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο video του ανανεωμένου 308, το οποίο αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοφιλές hatchback έχει αναβαθμιστεί αισθητικά, με τους σχεδιαστές της Peugeot να τοποθετούν νέα γρίλια στη μάσκα, προφυλακτήρες, φώτα ομίχλης, LED φώτα ημέρας, αεραγωγούς και ζάντες. Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cockpit και το σύστημα πλοήγησης με φωνητικές εντολές και χάρτες TomTom Traffic. Αλλαγές έχουν γίνει επίσης στις επενδύσεις και τα διακοσμητικά, προσδίδοντας πιο μοντέρνο τόνο στην εικόνα της καμπίνας.

Ο εξοπλισμός είναι πλουσιότατος, περιλαμβάνοντας πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Ξεχωρίζει το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος «Active Safety Braking» και προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας «Active Lane Departure». Επίσης, διαθέτει το «Visiopark 1» που αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος, καθώς και το cruise control με ενσωματωμένη λειτουργία στάσης. Το τελευταίο προσφέρεται αποκλειστικά στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πλευράς κινητήρων, το ανανεωμένο 308 γίνεται το πρώτο μοντέλο Peugeot που τροφοδοτείται από τον ολοκαίνουργιο 1.5 BlueHDi απόδοσης 130 ίππων, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις και οικονομία. Βελτιώσεις έχουν γίνει στον τρικύλινδρο 1.2 PureTech 130 για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, ο οποίος μπορεί πλέον να συνδυαστεί με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τέλος, ο 2.0 BlueHDi της έκδοσης 308 GT με τους 180 ίππους συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων EAT8.

Ανακαλύψτε όλη την γκάμα Peugeot

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης