Κατέχει τον κορυφαίο χρόνο στις πιο φημισμένες διαδρομές του κόσμου. Ελάχιστα οχήματα μπορούν να το κοντράρουν, είτε μιλάμε για hypercars είτε για αγωνιστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το ταχύτερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στην κατηγορία των EV. Δεν συμμετέχει σε κάποιο πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό δεν πτοεί τους μηχανικούς της Volkswagen Motorsport, οι οποίοι αναζητούν νέες προκλήσεις για το ID.R και τον Romain Dumas, τον οδηγό που αναλαμβάνει όλες τις δύσκολες αποστολές.

Το ηλεκτρικό ID.R έχει συντρίψει το ρεκόρ γύρου στο διάσημο Nurburgring, έχει κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην ανάβαση Pikes Peak του Κολοράντο, στο Goodwood Festival of Speed, καθώς και στη διαδρομή του όρους Tianmen, η οποία βρίσκεται στην Κίνα, αποτελείται από 99 στροφές και έχει μήκος 10.906 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H VW δημιούργησε ένα πολύ όμορφο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο από την «Πράσινη Κόλαση» στην «Πύλη του Ουρανού». Μας δείχνει τη διαδικασία ανάπτυξης του ID.R των 680 ίππων, την αεροδυναμική του εξέλιξη, τη δουλειά των μηχανικών και τα ρεκόρ που κατέχει.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης