Η ανακοίνωση της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, με τον Donald Trump να βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της προσοχής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέσυρε τη συμμετοχή της χώρας του, τηρώντας την προεκλογική δέσμευσή του να προασπίζεται τα συμφέροντα των Αμερικανών εργαζομένων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η μείωση των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενου του θερμοκηπίου θα ήταν υπερβολικά κοστοβόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ, μαζί με την Κίνα, αποτελούν τους μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη με τις περισσότερες εκπομπές αερίων που συνεισφέρουν στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, και η μη τήρηση της παγκόσμιας συμφωνίας αναμένεται να παρεμποδίσει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες της ανθρωπότητας για την αντιμετώπιση της απειλής.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον Elon Musk, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Tesla Motors, να παραιτείται άμεσα από τη θέση του συμβούλου του Trump και να αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολυμήχανος επιχειρηματίας, έγραψε στο twitter: «Εγκαταλείπω τη θέση μου στα προεδρικά συμβούλια. Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και η αποχώρηση από τη Συμφωνία του Παρισιού δεν είναι καλή ούτε για την Αμερική ούτε για τον πλανήτη».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης