Στο Μαρόκο, εκεί όπου βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις του κόσμου, ταξίδεψε η Audi με τη βενζινοκίνητη υβριδική plug-in έκδοση του A3 Sportback.

Η συγκεκριμένη έκδοση του γερμανικού μοντέλου είναι η πιο οικονομική στη γκάμα, έχοντας μέση κατανάλωση μόλις 1,5 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 35 γρ/χλμ. Τροφοδοτείται από τον κινητήρα 1.4 TFSI απόδοσης 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, προσφέροντας παράλληλα εξαιρετικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 0-100 έρχονται σε 7,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 220 χλμ./ώρα, με τη συνδυαστική ισχύ του υβριδικού συνόλου να αγγίζει του 204 ίππους και τα 350 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω του αυτόματου κιβώτιου e-S Tronic.

Το A3 Sportback e-tron είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα προς 41.500 ευρώ, τιμή αρκετά «τσουχτερή» για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας, ωστόσο είναι εξαιρετικό στον δρόμο, εντυπωσιακά οικονομικό, εντελώς αθόρυβο και άνετο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης